Cursuri de initiere in zborul cu parapanta

Informatii generale

Toate cursurile sunt sustinute de instructori calificati, certificati si atestati de catre Aeroclubul Romaniei sau AZLR.
Suportul teoretic de curs este in acord cu metodologia stabilita de catre autoritatile aeronautice abilitate sa emita reglementari in domeniu.
Clubul sportiv Air Adrenaline, pune la dispozitia cursantilor, echipamentul de zbor necesar parcugerii cursurilor : parapanta, seleta, casca.
La absolvirea cursurilor, se elibereaza certificate de absolvire , iar in urma trecerii examenului de licenta se elibereaza licenta de pilot aeronave ultrausoare – clasa parapanta.

Documente necesare

De ce documente am nevoie pentru inscriere?

• copie dupa actul de identitate
• carnet de zbor completat la zi
• 2 fotografii tip 3/4
• copie asigurare accidente

Examenul consta in rezolvarea celor 8 teste teoretice ( cate 10 intrebari), tip grila din legislatie, meteorologie, cunoasterea aeronavei, principii de zbor, navigatie aeriana, proceduri operationale, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane.

Parcurgerea unei probe practice de zbor in care candidatul va avea de executat 2 zboruri la care va primi teme specifice pilotajului parapantei.

Dupa absolvirea examenului se va elibera licenta de pilot aeronave ultrausoare in maxim 31 zile de la data absolvirii.

SIV

Incepand cu anul 2016 Air Adrenaline va organiza pentru piloti licentiati, cursuri SIV. Primul curs fiind organizat in perioada 26- 30 iunie, a creat un precedent de care suntem foarte mandri. A fost un curs test, la care au participat cativa instructori si piloti de parapanta licentiati din Romania, iar lectorul principal a fost Alex Ciuhandu ajutat de Stefan Ceparu instructor si pilot practicant al acestui tip de pregatire. Pe durata a 4 zile au avut loc seminarii teoretice si practice cursantii avand ocazia sa invete teoretic si sa practice o serie de manevre specifice. Pe viitor Air Adrenaline isi propune organizarea acestor cursuri fara o agenda fixa, ori de cate ori exista solicitari in acest sens, bineinteles in jurul sezonului cald.

Instructor SIV
Stefan Ceparu
Locatie:
Lacul de la Auresti (pe Olt), langa Dragasani. Acest lac artificial are o latime de 1,5 km si lungime de 6 km si ofera conditii bune de remorcaj, pe drumurile adiacente digurilor.
Nr de participanti:
minim 6, maxim 8
Durata:
4 zile, din care 3 zile de zbor. In caz de conditii meteo nefavorabile suntem flexibili cursul se poate lungi cu o zi sau relua cu alta ocazie.
Structura cursului:
Un briefing in prima zi seara, ce va contine o verificare a echipamentelor, prezentari ale echipamentului de remorcaj, salvare, prezentarea manevrelor ce vor fi executate etc. Fiecare participant va avea un program personalizat in functie de nivelul sau si ce anume isi doreste de la acest curs. Urmeaza 3 zile de zbor in care se vor executa minim 7, max 9 lansari de pilot. Fiecare zi de zbor este urmata de o analiza a fiecarui zbor in parte.
 

Baza materiala
Lansarea parapantelor se va face cu un payout hidraulic montat pe masina. Acesta permite lansarea de parapante la peste 1000m. Pe lac avem permanent o barca cu motor, capabila sa intervina imediat in caz de nevoie. Vestele de salvare folosite sunt marca Plastimo, modelul Pilot 275N. Aceasta flotabilitate asigura o pozitie a capului deasupra apei a unui pilot inert oferind maximul de siguranta posibil.
Pret
300 euro. Pentru o revenire in curs 270 euro. In pretul cursului este inclus un cartus de declansare a vestei automate deschisa accidental. Pretul unui cartus suplimentar este de 25 euro. In pret nu este inclusa cazarea si masa. Din experienta noastra in zona, cazarea costa in jur de 10 euro de persoana/noapte.in conditii de 2 stele. Pentru instructori cursul este gratuit daca acesta este insotit de 4 elevi.
Inscrieri
Pentru inscrieri completati formularul de contact sau sunati la numerele afisate.