Cursuri de initiere in zborul cu parapanta

Informatii generale

Toate cursurile sunt sustinute de instructori calificati, certificati si atestati de catre Aeroclubul Romaniei sau AZLR.
Suportul teoretic de curs este in acord cu metodologia stabilita de catre autoritatile aeronautice abilitate sa emita reglementari in domeniu.
Clubul sportiv Air Adrenaline, pune la dispozitia cursantilor, echipamentul de zbor necesar parcugerii cursurilor : parapanta, seleta, casca.
La absolvirea cursurilor, se elibereaza certificate de absolvire , iar in urma trecerii examenului de licenta se elibereaza licenta de pilot aeronave ultrausoare – clasa parapanta.

Documente necesare

De ce documente am nevoie pentru inscriere?

• copie dupa actul de identitate
• carnet de zbor completat la zi
• 2 fotografii tip 3/4
• copie asigurare accidente

Examenul consta in rezolvarea celor 8 teste teoretice ( cate 10 intrebari), tip grila din legislatie, meteorologie, cunoasterea aeronavei, principii de zbor, navigatie aeriana, proceduri operationale, performante de zbor si planificarea zborului, performante umane.

Parcurgerea unei probe practice de zbor in care candidatul va avea de executat 2 zboruri la care va primi teme specifice pilotajului parapantei.

Dupa absolvirea examenului se va elibera licenta de pilot aeronave ultrausoare in maxim 31 zile de la data absolvirii.

SIV

Din anul 2016 Air Adrenaline a inceput sa organizeze pentru piloti licentiati, cursuri SIV (Simulari de incidente in zbor). Primul curs fiind organizat in perioada 26- 30 iunie, a creat un precedent, dovedind ca se poate face asa ceva si in Romania. A fost un curs test, la care au participat cativa instructori si piloti de parapanta licentiati din Romania, iar lectorul principal a fost Alex Ciuhandu. Pe durata a 4 zile au avut loc seminarii teoretice si practice, cursantii avand ocazia sa invete teoretic si sa practice o serie de manevre specifice. Pe viitor Air Adrenaline isi propune organizarea acestor cursuri fara o agenda fixa, ori de cate ori exista solicitari in acest sens, bineinteles in jurul sezonului cald.

Instructori SIV
Radu Urdea
Locatie:
Lacul de la Auresti (pe Olt), langa Dragasani. Acest lac artificial are o latime de 1,5 km si lungime de 6 km si ofera conditii bune de remorcaj, pe drumurile adiacente digurilor.
Nr de participanti:
7
Durata:
4 zile, din care 3 zile de zbor. In caz de conditii meteo nefavorabile suntem flexibili cursul se poate lungi cu o zi, relua cu alta ocazie sau va fi achitat partial.
Structura cursului:
Un briefing in prima zi seara, ce va contine o verificare a echipamentelor, prezentari ale echipamentului de remorcaj, salvare, prezentarea manevrelor ce vor fi executate etc. Fiecare participant va avea un program personalizat in functie de nivelul sau si ce anume isi doreste de la acest curs. Urmeaza 3 zile de zbor in care se vor executa minim 6, max 9 lansari de pilot. Fiecare zi de zbor este urmata de o analiza a fiecarui zbor in parte. In cazul in care nu s-au realizat numarul minim de zboruri se va apela la ziua de rezerva.
 

Baza materiala
Lansarea parapantelor se va face cu un payout hidraulic montat pe masina. Acesta permite ridicarea unei parapante in jur de 1000m. Pe lac avem permanent o barca cu motor, capabila sa intervina imediat in caz de nevoie. Vestele de salvare folosite sunt marca Plastimo, modelul Pilot 275N. Aceasta flotabilitate asigura o pozitie a capului deasupra apei a unui pilot inert oferind maximul de siguranta posibil. Toate zborurile sunt filmate cu echipament HD.
Pret
400 euro, daca se executa un minim de 6 zboruri pe sesiune. Pentru fiecare zbor sub acest minim de 6, se returneaza cate 58 de euro. Neexecutarea acestor minim 6 zboruri se poate datora conditiilor meteo nefavorabile, problemelor medicale sau tehnice. In pretul cursului este inclus un cartus de declansare a vestei automate deschisa accidental. Pretul unui cartus suplimentar este de 28 euro. In pret nu este inclusa cazarea si masa. Din experienta noastra in zona, cazarea costa in jur de 10 euro de persoana/noapte.in conditii de 2 stele.
Conditii de participare si recomandari
In curs sunt acceptati doar piloti licentiati. Acestia trebuia sa aiba echipamentul complet de zbor, bineinteles omologat. Parasuta de rezerva trebuie sa fie adecvata greutatii pilotului si in stare tehnica corespunzatoare, pliata recent. E necesara o statie radio cu casca. Deoarece aceste casti se strica foarte usor e recomandat a se avea una sau doua de rezerva. Este foarte util un sac de parapanta rapid (intre zboruri nu este necesara plierea parapantei). Este recomandat a se folosi in curs echipamentul cu care se zboara in mod curent. Deasemenea trebuie luata in considerare o eventuala cadere in apa. Pentru aceste situatii e utila si o seleta de rezerva. Deoarece toate zborurile sunt filmate, daca doresc, participantii isi pot copia pe loc aceste inregistari
Inscrieri
Pentru inscrieri completati formularul de contact sau sunati la numerele afisate.