Proiectul Erasmus

“UP! Untangle Paragliding”

Zilele porților deschise


Cui ne adresăm?

Orice persoană cu vârsta minimă 18 ani.

Costuri

Cursurile sunt gratuite. Punem la dispoziție toate echipamentele necesare și instructori experimentați.

Perioade

In formularul de înscriere puteți alege ziua când doriți să participați.

Telefon informații

+40742045500

Descoperă zborul cu parapanta pentru o zi, GRATUIT în cadrul proiectului Erasmus +, în strânsă colaborare cu Ifjúsági Nomád Klub, proiect finanţat de Uniunea Europeană.

În cadrul acţiunilor desfășurate prin acest proiect aveți  ocazia unică de a încerca elementele de bază ale zborului cu parapanta, veţi cunoaşte echipamentul şi veţi controla o parapanta cu propriile mâini, asistaţi de instructori experimentați.

Activităţile teoretice şi practice se vor desfăşura pe parcursul zilei între orele 10.00 şi 18.00 la locul de zbor anunţat în prealabil participanţilor. Înscrierea se poate face doar prin formularul online.

Vârsta minimă pentru participanţi este 18 ani împliniţi.

Grupele vor fi de maxim 12 persoane / zi.

CE VEȚI FACE

În primul rând, vă vom introduce în acest sport. Vă vom prezenta echipamentul, vă vom explica cum funcționează o aripă, din ce este construită, de ce zboară și cum se controlează.

După o scurtă prezentare teoretică, vom trece la antrenamentul propriu-zis. Vom învăța cum să ridicăm aripa în aer deasupra capului și vom exersa decolarea pe o zonă plană sau o pantă ușoară. Acesta va fi principalul punct de interes și distracția zilei.  Scopul este de a stăpâni lansările cu control deplin al pilotului, realizând zboruri scurte pe dealuri cu înălțime mică.

Un scurt videoclip al unui proiect similar va oferi mai multe indicaţii:

https://www.youtube.com/watch?v=CBS6yRJd1ZY&t=5s

UNDE

Ne vom antrena  şi vom desfăşura zborurile pe mai multe terenuri şi pajişti consacrate pentru practicarea parapantismului în apropiere de Sibiu și Sebes (Alba). Prognoza meteorologică, viteza şi direcţia vântului vor fi factorii principali în alegerea locului unde ne vom desfăsura activitațile.

Locurile preferate sunt  Bradu, Haşag, Roşia, Gârbova, Râpa Roşie şi Daia Română.

Nu asigurăm transportul până la locurile respective.

DE CE AVEȚI NEVOIE

Încălțăminte de trekking robustă (utilizată pentru drumeții), înaltă, întărită în zona care acoperă glezna.

Haine de sport rezistente cu mâneci lungi și pantaloni lungi (ca pentru drumeții). Luați un tricou de rezervă în care să vă schimbați, vom transpira.  Încă o dată, veți transpira – asta face parte din începutul zborului cu parapanta.

Mănuși. Mânecile lungi și mănușile sunt recomandate chiar și pe căldură, acestea vor atenua orice iritație de la chingi și suspante.

Ochelari de soare (pentru persoanele cu sensibilitate la lumină şi soare).

Multă apă sau altă băutură răcoritoare pentru a calma setea. Cei flămânzi au nevoie și de ceva pentru a se fortifica. (nu exista posibilitatea de a  cumpăra nimic la locul de zbor).

Poftă de zbor & Zâmbet și bună dispoziție.

CÂND

Activităţile în cadrul proiectului se vor desfăşura în următoarele perioade din luna septembrie 2023, cu menţiunea că pot suferi modificări sau reprogramări datorate condiţiilor meteorologice:

Săptămâna 1-7 septembrie 2023

Week- end-ul 15-17 septembrie 2023

Săptămâna 25-30 septembrie 2023

Vă rugăm să considerați intervalele la care v-ați înscris ca fiind datele de bază. Acestea sunt valabile doar după confirmarea noastră. Totul depinde de vreme. Prin urmare, există întotdeauna o dată alternativă de luat în calcul. Așadar, vom confirma și stabili cu exactitate data,  pe parcurs, cu cei înscrişi în program.