Zbor tandem cu parapanta la Sibiu

Zbor in tandem cu parapanta

Zborul in tandem este singura posibilitate de a pasi in lumea parapantei fara a trece printr-un proces de instruire.

Pilotul va face aproape toata treaba in locul tau, va trebui doar, sa urmezi cateva reguli simple. Dupa aceasta experienta vei sti cu siguranta daca acest sport este pentru tine si poate vreodata, vei deveni parte din echipa. Daca nu, va ramane o frumoasa amintire imortalizata intr-un filmulet HD.

Tarife:


 • Zona Valare - Gura Raului : 400 RON
 • Zona Balea : 600 RON
 • Zbor de altitudine, min. 1 ora : 800 RON
 • Zbor cu decolare prin tractare : 300 RON
 • Filmare HD : inclusa
 • Rezervari: Accesati formularul de contact

 

Intrebari frecvente

 • 1Cum se face decolarea?
  Exista doua tipuri de decolari: decolare clasica de pe un deal , sau prin remorcare. La o lansare clasica de pe deal, parapanta este asezata pe sol in evantai, pilotul si pasagerul sunt acrosati unul de altul iar apoi de parapanta. La decolare pilotul si pasagerul alearga la vale, parapanta umflandu-se cu aer si ridicandu-se deasupra. La o viteza suficienta, portanta parapantei creste pana cand se produce desprinderea de pe sol. In special la decolare pasagerul trebuia sa asculte si sa respecte intocmai indicatiile pilotului , acesta fiind cel mai dificil moment al zborului. In al doilea caz parapanta de tandem este acrosata de un cablu si remorcata cu o masina. Pe parcursul remorcajului cablul este eliberat treptat (ca la parasailing) parapanta urcand pana la altitudinea dorita (800-1000m) unde se declanseaza cablul de remorcaj. Din acest moment incepe propriu-zis zborul liber.
 • 2Cat dureaza un zbor in tandem ?
  In functie de loc, de conditiile meteo si dorinta pasagerului un zbor dureza intre 1 minut si cateva ore. De ex, in zona Tocile, unde este panta noastra de scoala un zbor dureaza 1-2 minute. In zona Valare Paltinis durata unui zbor este de 10 -15 min iar in zona Balea 20 -25 min. Un zbor la remorcaj dureaza 10 -15 min. In oricare din aceste zone, daca conditia meteo permite castig de altitudine, durata zborului poate fi de ordinul orelor. Mai ales pentru cei care zboara prima oara, durata unui zbor este irelevanta. Trairea intensa a acestei prime experiente face neimportanta durata zborului.
 • 3Am rau de inaltime, as putea sa zbor?
  Surprinzator, persoane care nu se simt confortabil pe marginea unei terase sau in gondola, se simt foarte in siguranta in zbor. Experienta a aratat ca intr-un zbor normal astfel de experiente sunt rare.
 • 4Este periculos?
  Parapantismul ca orice sport aviatic implica o doza de risc. O statistica a accidentelor ne indica in schimb un risc aproape nul. Echipamentele de ultima generatie, precum si experienta mare a pilotilor, fac in special dintr-un zbor in tandem, o experienta sigura. Singurul moment delicat, exista la decolare, unde pasagerul va trebui sa urmeze intocmai indicatiile pilotului pentru a reusi desprinderea.
 • 5Cum trebuie sa ma imbrac?
  De preferat, pantaloni lungi, bluze cu maneci lungi, manusi, incaltari cu talpa aderenta si care sa ofere un suport gleznei. Deoarece vom alerga pe o panta posibil denivelata, o incaltaminte corespunzatoare este de dorit. La un zbor cu castig mare de inaltime, chiar vara, experienta se poate transforma rapid in una la 0 grade. Asadar, ca regula generala, o haina in plus nu strica. Pe perioada iernii, o imbracaminte potrivita pentru ski este buna si pentru zbor.
 • 6Limite de varsta ?
  In principiu nu. Copiii doar cu acordul bineinteles al parintilor si doar daca vedem ca isi doresc asta. Persoane mai in varsta sau mai putin agile au nevoie de un pic de ajutor (vant la decolare) care va facilita desprinderea.
 • 7Pot sa imi iau o camera?
  Da. Una compacta care sa poata fi legata de mana ar fi de preferat. Bineinteles ca nu ne putem asuma raspunderea pentru camera ta. In schimb cu un aranjament prealabil vom face filmari HD si poze pentru pasagerii nostri.
 • 8Calificarea pilotilor?
  Toti pilotii Air Adrenaline sunt piloti de tandem cu licenta. Deasemenea tot echipamentul de zbor este certificat si verificat periodic.
 • 9Daca vremea nu va fi buna?
  Bineinteles ca pot exista situatii in care vremea se opune tuturor prognozelor iar zborul nu se poate efectua. O reprogramare sau inapoierea banilor sunt cele doua variante posibile.
 • 10Pot sa zbor in acelasi timp cu prietenii?
  Da, cu un aranjament prealabil se pot efectua mai multe zboruri in acelasi timp asta in cazul decolarii de pe o panta. Nu, in cazul zborului cu decolare prin tractare.